De Hooiberg bestaat in april alweer 3 jaar! Maar wat doen we nu eigenlijk allemaal op de Hooiberg? En hoe ziet een dag eruit? Hierbij een inkijkje!😉

Overdag gaan we naar de dagbesteding. We werken op verschillende plekken. Soms hebben we ook een dag of een middagje vrij. Dan is het tijd om bijvoorbeeld ons appartement schoon te maken of natuurlijk lekker even niks te doen na ons werk! Als we hulp nodig hebben, komt de begeleiding ons helpen. Soms hebben we ook zelf iets wat we graag willen leren, zoals leren strijken of ons bed verschonen. Op de foto hiernaast is het Stijn weer gelukt om zijn t-shirts netjes te strijken! 

Ook wordt er elke avond een verse maaltijd bereid. Dan helpen we met de voorbereidingen van het koken. We hebben allemaal één dag de corvee taak. Dit kan zijn helpen met koken, maar ook helpen met afruimen. We eten gezamenlijk met de groep en na het eten hebben sommige bewoners (individuele) sport of helpt de begeleiding ons met persoonlijke verzorging zoals douchen. In de avond doen we vaak wat leuks! Dit kan zijn een spelletje, maar ook zijn we best fanatiek met elkaar en wandelen we 2 keer per week een rondje door Borne! 

Het weekend… daar kijken we altijd naar uit! Dat betekend dat we soms lekker kunnen uitslapen en lekker rustig kunnen ontbijten. Maar ook worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd waar je aan mee kan doen. 

Met Carnaval zijn we bijvoorbeeld met z’n allen naar Deurningen geweest. Naar Onbeperkt Carnaval! Maar ook gaan we zaterdags heel graag met z’n allen naar de G-Disco bij Bruins. De begeleiding helpt ons dan zodat we er allemaal mooi uitzien voor het feestje! 

Ook vieren we samen kerst & oud en nieuw. Zo hebben we genoten van een heerlijk kerstdiner (met dank aan onze ouders), en een hele gezellige oudjaarsdag. Maar ook de mannen van de Hooiberg gaan wel eens samen op pad. Dan gaan ze het dorp in voor de ‘mannenavond’. Het liefst willen we dan ook niks missen, maar we vinden het ook heel fijn wat leuks met onze familie en broers en zussen te ondernemen.