Op zaterdag 5 september vond de feestelijke ‘eerste steenlegging’ plaats op de bouwplaats van De Hooiberg. Onder toeziend oog van alle ouders, woningcorporatie Welbions, aannemer Ter Steege Bouw Vastgoed en wethouder Arno Spekschoor van de gemeente Borne reden de bewoners de plaquette ‘De Hooiberg 2020’ in een kruiwagen het terrein op.

De bouwplaats was mooi versierd met zelfgemaakte vlaggen en festivalborden. Onder het genot van een hapje en een drankje spraken Janine en Eline de aanwezigen toe en namen Friso, Ralph en Ian de felicitaties én cadeautjes van wethouder Spekschoor en aannemer Ter Steege namens alle bewoners in ontvangst.

Na dit eerste uur van plechtigheden, waren ook de broers en zussen welkom op de bouw. De toekomstig bewoners konden zo hun hele gezin laten zien hoe hun toekomstige woning eruit gaat zien. Dat was nog best lastig, omdat de oplevering pas in het voorjaar van 2021 is. Maar toch werd menig woonkamer al in gedachten ingericht… Het was een prachtige, gezellige middag, er is opnieuw een mijlpaal bereikt!

Ook Borne Boeit en Tubantia waren aanwezig:
https://www.borneboeit.nl/95035/nieuws/feestelijk-moment-bij-nieuwe-hooiberg
https://www.tubantia.nl/borne/appartementen-in-borne-geven-jongeren-met-verstandelijk-beperking-een-veilige-plek~a5613fa4/

Hieronder een kleine sfeerimpressie.